Det førende
Whistleblower system
for virksomheder med
50 - 10.000 ansatte

Let at implementere

Højeste standarder bragt til dig af eksperter

Compliant med GDPR & EU Whistleblower-direktivet

Hvis du starter nu, kan du have en whistleblowerordning i dag.

Transparency Internationals logo
Sandgrav Solutions's logo
Textas logo
Danske advokaters logo
Dansk erhvervs logo

Ny til whistleblowerordninger?
Her er din nye værktøjskasse til at implementere dem med succes.

1. Opret et link
2. Sager
3. Løbende kommunikation
Tilpasset rapporteringsside oprettet i whistleblowing systemet, der skaber pålidelighed over for whistleblower. Dashboard, der viser whistleblowing-sager i virksomhedens ordning. Produktbillede af tovejskommunikation med whistleblower.

Designet til at passe til organisationer med
50 - 10.000 ansatte og bruges internationalt

Michael fra DPO Danmark
”Systemet og virksomheden bagved er pålidelige og lever fuldt ud op til vores forventninger. At have en god og intuitiv teknisk whistleblower-platform leverer meget værdi til vores forretning og til vores kunder ”
Michael, direktør hos DPO Danmark
Peter fra Texta ApS
”Vores betroede rådgiver og tekniske platform til håndtering af kerneforretning og anliggender. Vi sparer tid og ressourcer og sikrer fuldstændig pålidelighed og fortrolighed.”
Peter, CCO & Partner hos Texta ApS
Andrei Georgescu fra Suciu Popa
”Som et advokatfirma, der arbejder med implementering af Whistleblower-direktivet for virksomheder i forskellige brancher, der står over for forskellige compliance-risici, har vi brug for et alsidigt godt fungerende softwareværktøj, der supplerer vores compliance-program og understøtter vores kunders forretning. Softwaren er nem at bruge, compliant, kan tilpasses efter kundens behov, og vi er mere end tilfredse med vores samarbejde og support modtaget fra virksomheden bag det.”
Andrei Georgescu, advokat hos Suciu Popa
Frederik fra Sandgrav Solutions ApS
”At have et professionelt system, som jeg ved, at mine medarbejdere er i stand til at bruge uden besvær, har en enorm værdi”
Frederik, direktør hos Sandgrav Solutions ApS
Læs mindre
Læs mere

Et system bygget til at være compliant
med privatlivs- og whistleblowing love

Kort over verden, der viser, hvor en whistleblowing-ordning er tilgængelig.
EU-direktivet om beskyttelse af whistleblower 2019/19378
GDPR, Schrems II og Global Data Privacy Laws
US SOX Act afsnit 301 om virksomhedsansvar
UK FCA
Tysk Corporate Governance Code
Fransk Loi Sapin II
Internationale krav til dataophold

Vi understøtter 70+ sprog

Har du brug for compliance-rådgivning, eller whistleblowing-sager der administreres af en ekstern rådgiver? Find den rigtige rådgiver til dig gennem vores Compliance netværk
Kristoffer Abell fra Whistleblower Software
Nogen spørgsmål?
+45 71 99 63 83
Kristoffer Abell
kab@whistleblowersoftware.com

Baggrunden for whistleblower systemet

Snart skal alle danske virksomheder med minimum 50 ansatte og alle offentlige organisationer have etableret en whistleblowerordning. Et nyere EU-direktiv gør det lovpligtigt at etablere en ordning, der gør det muligt for medarbejdere at indgive indberetninger om lovovertrædelser i virksomheden. Den endelige lovgivning i Danmark kommer senere på året.

Hvad er en whistleblowerordning?

Ordningen har til formål at skabe et rum for dine kunders medarbejdere, hvor de trygt kan indberette anmeldelser, hvis de oplever noget i virksomheden, som ikke bør ske. Rådet for den Europæiske Union vedtog den 7. oktober 2019 et whistleblowerdirektiv, der forpligter private virksomheder og offentlige organisationer til at etablere et sådant system.

Ordningen for whistleblowing er en ordning, hvor medarbejdere i en virksomhed kan indberette overtrædelser, der er sket, eller som muligvis er undervejs. Medarbejdere kan indberette hændelser helt eller delvist anonymt. Indberetningen sker gennem en selvstændig kanal, som har til formål at beskytte medarbejderens oplysninger.

Ordningen kan eksempelvis fungere som et software system, som medarbejderen kan indberette igennem. Det sker som oftest gennem en anmeldelsesside eller gennem en anonym mailboks. Det vigtigste er at holde ordningen adskilt fra virksomhedens andre kommunikationskanaler. På den måde sikrer man anonymiteten og tilliden hos medarbejderen.

Hvorfor er et whistleblower system vigtig for dine klienters virksomhed?

Hvis I har klienter, der ejer en virksomhed med minimum 50 ansatte, eller hvis de er en offentlig organisation i Danmark, er de forpligtet til at etablere en ordning for whistleblowing. Derudover er virksomheder, der leverer finansielle tjenesteydelser, og virksomheder med risiko for blandt andet hvidvaskning af penge også pålagt at etablere ordningen.

Når I vælger en ekstern leverandør til whistleblower-løsningen, som har det optimale fokus på slutbruger-oplevelsen og sikkerhed, skaber I de bedste rammer for jeres klienters virksomhed. Mange medarbejdere foretrækker at indberette til en ekstern rådgiver af frygt for "retaliation". Medarbejderne kan eksempelvis hæmmes af en frygt for at blive opdaget, hvis de indberetter overtrædelser i virksomheden, hvor resultatet for dem, kan være en fyring.

Med et lovkrav om en ordning for whistleblowing er det helt essentielt, at jeres klienter, der opfylder kravene, får etableret de mest trygge rammer for indberetteren. Mindre virksomheder bør også overveje, om de vil etablere ordningen, da det er et godt signal for virksomheden at sende til samfundet. Nogle virksomheder vælger at bruge Whistleblowerordningen som en del af deres CSR-strategi, hvor at den rette løsning og afsender, kan hjælpe dem med at blive positioneret som mere troværdig i markedet.

Med et whistleblowing system skaber jeres klienter gennemsigtighed i deres virksomhed og sender et signal til omverden om, at de ikke har noget at skjule. Har virksomhederne ligeledes planer om at vokse over de kommende år, kan det være en fordel for dem at have etableret ordningen på forhånd.

Hvorfor bør du vælge vores whistleblowing system?

Vores system er specifikt udviklet med det formål at leve op til kravene fra EU, der omhandler virksomheders whistleblowerordning. Vi går "all-in" for at give jer og jeres kunder den bedste oplevelse, og sikringen af jeres data er vores første prioritet.

Via vores samarbejde med NGO'er har vi lavet en brancheførende løsning, når det kommer til slutbrugeroplevelsen og implementering i forhold til CSR.

Vores produkt tillader at du selv kan vælge hvor meget af kundeforholdet der skal ligge hos dig, og hvor meget der skal ligge hos os:

  • Hvem skal stå for faktureringen til jeres kunder?
  • Ønsker I produktet levereret i jeres navn, eller blot sende kunder videre til os?
  • Vil I leverer produktet som en del af jeres compliance-pakker eller skal vi helt eller delvist stå for onboardingen?

Løsningen kan nemt blive rettet til, så det passer til jeres individuelle kunders behov.

Vores softwareløsning er det ideelle produkt for dig, der gerne vil give dine kunder den bedste oplevelse. Samtidig skaber du en stærk relation til dine kunder, fordi I sammen opnår en fortrolighed, der går ud på at beskytte jeres medarbejdere og jeres arbejdsplads.

Læs mindre
Læs mere
+45 71 99 63 83
contact@whistleblowersoftware.com
Prøv produktet
Whistleblower Software ApS Logo

© 2021 Whistleblower Software ApS. Alle rettigheder forbeholdes.